torstai 19. marraskuuta 2015

Päivät iloineen ja suruineen


Viime viikonlopun päivämääristä tulee tästä lähin monille mieleen kaikkea muuta kuin hymyä ja naurua, mutta onneksi voin itse muistella - kaikkien kauheuksien lisäksi - myös onnellista viikonloppua. Toki Pariisin tapahtumat koskettivat täällä elämää, saman maan rajojen sisällä kun ollaan. Vaikka kukaan läheisistäni ei menettänyt läheisiään, eikä täällä maaseudulla tarvitse liiaksi pelätä mahdollista jatkoa, ilmapiirin muutos oli ensimmäisinä päivinä selkeä. Päivät ovat silti valuneet eteenpäin ja niiden mukana myös ihmisten pelko ja suru. Enää ei tapahtumia muistella kuin koulun retkiä turvallisuussyistä perumalla.



Viime viikonloppu oli yksi meidän virallisista vaihtari viikonlopuista, jonka takia tunnelma säilyi kaikesta huolimatta sopivan rentona. Omien maiden lippujen sijasta kannoimme kynttilöitä, ja kansallislaulujen tilalle tuli hiljainen hetki iskujen uhreja muistaen, mutta muuten illan ohjelma ei kokenut muutoksia. Vedimme Talent-show esityksemme yhtä innolla kuin yleensäkin, ja myös Rotaryt jaksoivat nauraa yleisössä juhlimisellemme. Nauroimme liikaa ja söimme sitäkin enemmän. Puuhailimme sitä sun tätä, ja illalla soitimme kitaraa tähtien valossa.


Tässä pöydässä meitä oli (tietysti Suomen jälkeen) Perusta, Brasiliasta kertaa kolme, USA:sta, Meksikosta, USA:sta kertaa kolme, Taiwanista ja Brasiliasta!

Illan Talent-show...

...ja Rotareiden järjestämä lauantaiaamun "liikuntahetki"!
Nukuin viikonlopun aikana todennäköisesti enemmän kuin kukaan muu (eli yli 4 tuntia, molempina öinä!). Silti väsymys pistää nyt päälle, vaikka ja missä ja kuinka ja paljon. Kai se on tämä syksy. Ja tämä ranskan puhuminen. Ja tämä koulu. Ja tämä vähän kaikki. En siitä tiedä, mutta nykyään mut voi löytää useinkin samanlaisena kuin sunnuntaina hotellin aulassa odottelemassa lounasta:



Väsymyksestä huolimatta elämä jatkuu normaalisti eteenpäin; lähtökohtaisesti koulua, ruokaa ja unta. Päivät kuluvat nopeasti. Viikonloppuisin seikkaillaan minne milloinkin. Elämä rakentuu yksinkertaisista palasista monimutkaisessa maailmassa. Niistä palasista tärkeimmät ovat tässä alla...


...ma famille<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti